Scoutmuseet i Malmö

För att kunna föra scouting vidare till kommande generationer så måste vi alla gemensamt hjälpa till att bevara vår scouthistoria, det gör vi som bor längst ner i söder på SCOUTMUSEET I MALMÖ. Den 16 oktober 1979 bildades den ideella föreningen SCOUTMUSEET I MALMÖ som driver museet. Vår utställningslokal finns en halvtrappa ner på Hantverkare- gatan 6A i Malmö.
Här kan Du hitta scouttidningar ända från det att scouting startade i Sverige. I samlingarna finns mängder med svensk och utländsk scoutlitteratur. Många skrivna av Baden-Powell, Ebbe Lieberath och Folke Bernadotte finns att beskåda. I övrigt finner Du scoutskjortor från olika tidsepoker i vår historia, provböcker, scoutmärken från 1910 och fram till De scoutmärken som används idag. Vykort och scoutfrimärken, huvudbonader, fotografier, scoutaffischer och mycket mer.
Vi bevarar och ställer ut scouting från alla scoutförbunden i Sverige.

Det går bra att förlägga Era kårstyrelsemöten, avdelningsmöten och patrullmöten på scoutmuseets lokaler.

Kontakta Roland Hansson telefon 040/403086 eller e-mail hansson.rolle@telia.com för ett besök på scoutmuseet. (Porttelefon). Telefonnummer till museet är 040-124693

För att verksamheten skall fungera behöver vi medlemmar som hjälper till med det praktiska arbetet på museet samt ekonomiska bidrag. Medlemsavgiften är för närvarande 100:- för privatpersoner/år och 200:-/år för scoutkårer och andra föreningar som vill stödja oss. Vårt plusgironummer är 28 14 22 – 6 och bankgironummer 847-3614. Vi tar ingen avgift för att visa museet, men ser gärna att ett bidrag läggs i lådan för gåvor på scoutmuseet.
Vi tar gärna emot gåvor till museet som scoutmärken, böcker, scouttidningar ja allt som hör till scouting. Dessa gåvor går bra att lämna vid besök på museet eller skickas till:
Scoutmuseet i Malmö, C/o Roland Hansson, Solbärsgatan 5, 233 35 Svedala.
Vi försöker att 2-3 gånger om året sänd ut medlemsbrev till våra medlemmar så de får reda på vad som händer på museet.
Vi har samarbete med de övriga scoutmuseerna i Helsingborg, Göteborg och Stockholm.
Vi ser fram emot ditt stöd till Scoutmuseet i Malmö.